Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net
Terve kaikki suomalaisen jääkiekon ystävät

Viime viikkoina on jälleen ollut otsikoissa keskustelujen avauksia siitä pitäisikö kotimainen jääkiekkoliiga avata vaiko pitää suljettuna kuten se on nyt ollut vuodesta 2013 alkaen, sekä myös erinäisiä kannanottoja eri Liigajoukkueiden tekemistä pelaajien ns. tyhjennysmyynneistä.

Käydään pientä pohdintaa nyt molemmista asioista, sekä siitä mikä tähän on johtanut sillä nämä asiat tarvitsevat laajempaa pohdintaa.

Samalla pyritään pureutumaan juurisyyhyn, miksi pelaajien tyhjennysmyynti voi olla sallittua ilman siihen puuttumista, sekä siihen miksi sarjan avaaminen on kaksiteräinen miekka, sekä miksi nämä ovat omiaan myös romuttamaan Liigan uskottavuuden varteenotettavana jääkiekon ammattilaissarjana mihin on puhtaasti Liigan omat päätökset ja sen myötä ratkaisut johtaneet.

Joukkueiden ns. tyhjennysmyynnit

Aloitetaan mietteet mediassa ja yleisessä keskustelussakin esille tulleesta ns. seurojen kärkipelaajien tyhjennysmyynneistä.

Nyt jälleen suljetun sarjan myötä seurat voi ilman mitään huolta, sekä murhetta ja pelkoa myydä runkopelaajiaan pois, kun siitä ei seuraa heille sanktioita eikä myöskään ole mitään pelkoa siitä, että joukkue joutuisi muuten ongelmiin esimerkiksi sarjapaikan suhteen.

Se miten tähän on tultu ja käytäntö on jatkunut vuosia on juurikin suljetun sarjan tuoma turva joukkueille samoin se, että Liigan päättävillä tahoilla ei ole ollut mitään intressejä eikä tahtoa estää kyseistä toimintaa puuttumalla siihen muuttamalla omia sääntöjä tai luomaan kyseisen toiminnan estävää sääntöä missä kyseiseistä toiminnasta joukkueelle tulisi taloudellisia rasitteita ja sanktioita.

Miten tuohon olisi voitu puuttua jo hyvissä ajoin, kun kyseinen asia huomattiin?

Silloin, kun asia huomattiin ensimmäisen kerran olisi pitänyt kaikkien muiden Liigan hallinnossa istua pöydän ääreen paitsi seurojen edustajat ja tehdä päätös estää kyseinen toiminta mikä nakertaa Liigan uskottavuutta oikeana ammattilaissarjana.

Tuon estämiseksi heidän olisi sääntöihin pitänyt kirjata pykälä tai luoda kokonaan uusi sääntö estämään pelaajien myyminen kesken kauden mikäli joukkue ei olisi pääsemässä playoff peleihin siten, että kyseistä syytä eikä sen myötä oman toiminnan jatkumisen varjolla seura saisi myydä joukkueen kärkipelaajia pois kesken kauden ja samalla olisi pitänyt sääntöihin määritellä seuralle rasitteet ja sanktiot mikäli seura/joukkue olisi toiminut kyseisellä tavalla. Tuo kyseinen pykälä/sääntö olisi tuonut tullessaan sarjalle uskottavuutta ja estänyt sen nakertamista.

Miten tuo sääntö ja pykälä olisi voitu määrittää?

Sen olisi voinut tehdä esimerkiksi määrittelemällä seuroille ja joukkueille sarjaan palkkakaton mikä olisi X€ kokonaisbudjetista, sekä lisäksi määritellä siihen liittyen myös sanktioita seuraavasti:

”Mikäli seura tai joukkue myy enemmän kuin 3 ykkös- tai kakkoskentällisen pelaajistaan pois kesken kauden vain sen vuoksi, että joukkue ei pääse pudotuspeleihin ja sillä haetaan vain ja ainoastaan helpotusta loppukauden toimintaan ei joukkue saa korvata myytyjä pelaajia seuravan kauden joukkuetta rakentaessa myytyjä pelaajia vastaavilla pelaajilla. Mikäli joukkue toimii kyseisellä tavalla tullaan joukkueen pelaajabudjetin (palkkakaton) ylärajaa tiputetaan vähintään puolella kyseisten myytyjen pelaajien arvosta.”.

Tämä tietenkin on myös kyseenalaista, mutta näin toimimalla olisi Liiga voinut edes paremmin säilyttää kasvonsa ja uskottavuutensa ammattilaissarjana, sekä voineet välttyä jokavuotiselta kiusalliselta tavalta mikä on nyt pesiytynyt Liigan sisälle.

Miksi tämä on mahdollista ilman siihen puuttumista?

Tämän kaiken mahdollistaa se, kun Liigan sulkeutuessa seuroista/joukkueista tuli yksi omistava taho Liigan omistajiin, jonka jälkeen seuroille/joukkueille muodostui samalla liian suuri valta vaikuttaa sarjan toimintaan ja sen sääntöihin. Se on jo itsessään absurdia, että seurat/joukkueet omistavat sarjan missä pelaavat ja päättävät siten myös samalla miten sarjassa toimitaan, sillä se täyttää kartellin määritelmän eikä kyseinen toiminta tue kilpailua eikä sarjan kehittymistä tai menemistä eteenpäin ja tuo on myös syy miksi tällainen tilanne on päässyt syntymään.

Tässä vaiheessa jokainen voisikin itsekseen miettiä miten itse tai kuten nyt seurat/joukkueet voisivat tehdä päätöksiä itseään vastaan vai voiko silloin, kun niiden aika olisi ja tulisi toimia tekemällä päätöksiä koko sarjan edun mukaisesti, mutta samalla päätöksellä voisi olla negatiivinen vaikutus juuri oman seuran/joukkueen talouteen, sekä sen myötä menestykseen ja toimintaan?

Valitettavasti kuten varmaan sinäkin ja suuriosa, sekä myös seurojen/joukkueidenkin edustajat ovat asettaneet oman seuran/joukkueen etusijalle sarjaan nähden.

Tästä päästäänkin siihen miksi edellä mainittua pelaajien tyhjennysmyyntiä ei ole haluttu estää eikä näin ollen puuttua asiaan, sillä nyt isot seurat hyötyvät härskisti pienempien kustannuksella voiden ostaa Liigan mittapuulla isojakin vahvistuksia omaan joukkueeseen edullisemmin mitä keväällä perus pelaajamarkkinoilta, kun nyt voidaan ostaa pelaajan sopimus pienemmältä seuralta/joukkueelta, jolloin siihen on jo valmiiksi määritelty kyseisen pelaajan palkkio/palkka mistä vanha seura/joukkue on maksanut jo suurimman osan kuluvan kauden osalta.

Tästä syystä isot Liiga seurat/joukkueet eivät ole halukkaita sulkemaan ns. alennusmyyntikoriaan, kun sen jälkeen he eivät enää voisi hyötyä pienempien seurojen/joukkueiden ahdingosta.

Samalla pienemmät seurat/joukkueet eivät halua kyseistä toimintaa rajoitettavan, kun he voivat nykyisen säännön puitteissa huoletta rakentaa omaan budjettiinsa nähden jopa yli budjetoidun joukkueen millä koittaa saada menestystä pientä riskiä ottamalla ja mikäli ei riskinotto kannattanut ja joukkue jäisi ulos pudotuspeleistä voisi siinä tapauksessa hyvin myydä pelaajat pois ja koittaa seuraavalla kaudella tavoitella uudestaan pienellä riskillä menestystä mistä johtuen tämä noidankehä on ollut valmis syntymään.

Tämä on siis jo yksinään hyvä esimerkki siitä miksi on erittäin haitallista Liigan kannalta, että seurat/joukkueet istuvat omistajina päättämässä sarjan asioista ja se syy miksi kyseiselle asialle ei ole haluttu tehdä mitään vaikka se on syönyt Liigan imagoa, sekä uskottavuutta.

Liigan avaaminen ja mitä muutoksia samalla tulisi tehdä asioiden parantamiseksi

Tämä onkin sitten jo oma lukunsa ja avaa myös syitä edellä mainittuja asioita silmälläpitäen ja samalla mietintää siihen miten tämä asia tulisi korjata, jotta Liigan imago ja uskottavuus varteenotettavana ammattilaissarjana saataisiin jälleen uskottavalle tasolle.

Kuten tuossa aikaisemmin tuotiin esille Liigan sulkeutumisen jälkeen seurat ja joukkueet astuivat omistajan pallille ja siitä lähtien on Liigan toiminta valunut vuosi vuodelta alaspäin, kun seurat ja joukkueet ovat pyrkineet ajamaan enemmän omia etujaan kuin itse sarjan etua.

On ymmärrettävää mitä suljetulla sarjalla haettiin silloisessa tilanteessa, kun monilla seuroilla oli erinäisiä vaikeuksia esimerkiksi talouden kanssa ja päätöksellä halutiin pyrkiä samaan seurojen taloudellinen tilanne tasapainoon.

Kuitenkin sen jälkeen, kun seurojen taloudellinen tilanne oli parempi muutaman vuoden jälkeen ei sarjaa haluttu avata uudestaan ja siihen syy oli myös selkeä, sillä Liigan sulkeminen oli ajanut ykkösdivisioonassa (Mestiksessä) silloin pelanneiden joukkueiden talouden ahdinkoon eikä kyseisen sarjan joukkueilla sen myötä olisi ollut mahdollisuutta tulla pelaamaan Liigaan vaikka olisivat voittaneet karsinnoissa paikan liigasta.

Tämän myötä Liigasta muodostuikin sitten omanlainen kupla missä ajan saatossa ei enää nähty omaa ovea pidemmälle.

Pahin virhe, minkä Liiga teki oli antaa seuroille/joukkueille valta ja sen myötä päästää heidät päättämään mihin suuntaan ja millä tavalla Liigaa viedään eteenpäin.

Kuten jo aikaisemmin tuotiin esille, niin harvassa on ne, jotka pystyisivät asettamaan sarjan edun päätöksiä tehtäessä oman seuran/joukkueen edun edelle mikä näkyy tällä hetkellä ikävästi Liigan tilassa.

Liigan avaamisen hankaluus ja Liigan joukkuemäärän tasapainottaminen, sekä uskottavuusongelma

Miksi sitten Liigan avaaminen on hankala asia tai se mikä määrä joukkueita olisi hyvä määrä Liigassa?

Tämä onkin hyvä kysymys, sillä Liiga on omalla järjestelmällään luonut itselleen oikean murheiden pesän, kun seurat/joukkueet omistavat Liigan, jolloin vaikeiden ja radikaalien päätösten tekeminen on lähes mahdotonta asioissa mitkä koskettavat nyt Liigassa pelaavia joukkueita.

Nyt Liigassa pelaa 15:sta joukkuetta, kun Jokereiden KHL sarjaan lähdön jälkeen Liiga paikkasi silloin syntyneen ns. kiinnostavuus ja yleisömäärä vajeen kahdella uudella joukkueella, jolloin joukkuemäärää nousi nykyiseen 15:sta joukkueeseen mitä jo tuolloin osa kritisoi.

Joukkuemäärää on puolestaan nyt vaikea lähteä myös tiputtamaan, kun silloin pitäisi Liigan omia sääntöjä muuttaa ja ostaa tiputettavilta joukkueilta osakkeet pois, mutta miten saada tehtyä päätös, kun seurat ja joukkueet omistavat sarjan, jolloin jälleen kerran ei kukaan lähde äänestämään oman seuran/joukkueen etua vastaan peläten joutuvansa pois sarjasta.

Nyt sitten Jokereiden ja Kiekko-Espoon kolkutellessa ovia Liigan paineet avata sarja on puolestaan kasvanut samoin, kun paine ottaa molemmat joukkueet pelaamaan Liigaan, jolloin Liigan joukkue määrä kasvaisi 17:sta joukkueeseen mikä toisi entisestään lisää vaikeuksia Liigalle pyrkiä saamaan sarjasta mielenkiintoinen ja tasainen sarja, kun jo nyt Liigan tarjoama tuote on keskinkertainen ja valju.

Miten uskottavuus ongelma näkyy?

Liigan johdossa tai paremminkin seurojen toimistoilla pähkäillään kovasti kuinka välttyä omalta osaltaan putoamasta sarjasta mikäli joukkuemäärää pudotettaisiin tai Liiga päätettäisiin avata.

Samalla he miettivät miten voitaisiin tämä asia hoitaa siten, että mahdollisesti itse hyötyisi ja sen jälkeen miten jokainen voisi hyötyä mahdollisesta joukkuemäärän kasvusta tai vastaavasti miten voitaisiin perustella Liigan laajenemisen estäminen uskottavasti?

No mitenkään sitä ei voi perustella uskottavasti miksi Liigaa ei voisi laajentaa, kun tällä hetkellä Liigan omat säännöt antavat uudelle seuralle/joukkueelle mahdollisuuden tulla pelaamaan Liigaan, mikäli hakevalla taholla eli seuralla/joukkueella on asiat kunnossa ja täyttää sarjan vaatimat ehdot mitkä on määritelty Liigapaikan saamiseksi nykyistä Liigaa perustettaessa ja joiden kanssa Liiga käy tällä hetkellä myös omaa Jaakobin painia näin siksi, kun ovat pyrkineet asettamaan esimerkiksi Jokereille erilaisia lisäreunaehtoja joita ei edes Liigan tämän hetkiset seurat täytä.

Hyvänä esimerkkinä voidaan tässä yhteydessä käyttää vaikka Liigassa pelaavaa Porin Ässiä, minkä rahoittajana ja sponsorina toimi vuosia samainen yritys mikä toimi Jokereidenkin rahoittajana viimeiset KHL kaudet eli Nornickel Harjavalta ja kyseisestä rahoituksesta ei Liiga ole vaatinut julkista eikä avointa selontekoa Porin Ässiltä.

Myös tuolla avoimuudella Liiga yrittää asiaa perustella miksi Jokereiden ei tulisi olla osa Liigaa tällä hetkellä, mutta Liiga ei myöskään itse pysty toimimaan samaisten avoimuus vaatimuksien mukaan, sillä Liigan Jokereilta vaatima avoimuus pakottaisi Jokereita toimimaan yritysmaailman avoimuus pelisääntöjen vastaisesti, jolloin Jokereiden tulisi kertoa julkisesti ja avoimesti kaikille heidän toimistaan, mitkä liittyvät seuran talouteen ja rahoitukseen, eikä tällä hetkellä yksikään Liiga seura edes toimi kyseisellä tavalla eikä myöskään itse Liiga.

Liiga puolestaan toimii sitten toisin Kiekko-Espoon kohdalla eikä Kiekko-Espoo myöskään ole julkisesti kertonut omista kuvioistaan tarkemmin vaan vain sen, että aikovat hakea Liigapaikkaa ja samalla kertoneet vain suullisesti asioiden olevan kunnossa, mutta siitä ei sitten Liigan puolelta ole jaettu kriittisiä mielipiteitä.

Pelkästään nämä seikat kertoo hyvin miten Liiga käy tällä hetkellä tuota omaa Jaakobin painiaan ja uskottavuus ongelmaansa varsinkin kyseisten joukkueiden ja sen myötä laajenemisen osalta, mutta mikäli Kiekko-Espoo ja Jokerit molemmat saisivat lopulta Liigapaikan heräisi silloin kysymys miten Liiga jaettaisiin siten, että jako palvelisi ja kohtelisi kaikkia seuroja tasapuolisesti ja siten, että jaon myötä ei tulisi yhtä kovaa ns. aluetta missä joukkueet kohtaavat kauden aikana useamman kerran ja toisaalle syntyisi sitten ns. helpompia alueita joissa sen alueen kärkijoukkueet voisivat kerätä niitä kuuluisi helppoja lisäpisteitä, jolloin joukkueet olisivat eriarvoisessa kilpailullisessa-asemassa toisiinsa nähden sen mukaan millä alueella pelaisi.

Se kuuluisa kaksiteräinenmiekka

Tämä onkin sitten se kaksiteräinenmiekka sillä nyt Liigaan on tyrkyllä kaksi varteenotettavaa seuraa/joukkuetta, mutta jo nyt Liigassa pelaa sen kantokykyyn nähden liian monta joukkuetta ja kova pohdinta on varmasti sen kanssa miten tulisi toimia.

Ensin pitäisikin kysyä miksi seurat/joukkueet saivat vallan ja siten määritellä heille kaiken mieluisaksi urheilullisuuden ja kilpailullisuuden kustannuksella?

Oliko se ahneus vaiko pelkkää ajattelemattomuutta ja siten osaamattomuutta?

Varmasti näitä kaikkea eikä osattu ajatella ja katsoa omaa tonttia pidemmälle tulevaisuuteen ja nähdä niitä kauaskantoisia huonoja seurauksia mitä päätöksillä pahimmillaan voisi tulla olemaan juurikin tulevaisuudessa Liigan kannalta.

Nyt sitten Liiga saa niittää tuota satoa mitä tuolloin vuosia takaperin kylvivät päätöksiä tehdessä ja seuraukset noilla päätöksillä ei ole ollut suomalaiselle jääkiekolle suotuisat.

Mitä tulisi sitten nyt tehdä asian korjaamiseksi?

Ensin Liigan pitäisi tehdä 2-5 vuoden radikaali ja samalla osalle joukkueista raaka, sekä kylmä suunnitelma missä viisi joukkuetta tultaisiin lopulta tiputtamaan pois liigasta ja Liigan joukkuemäärä tultaisiin siten tiputtamaan 12:sta joukkueeseen.

Tähän suunnitelmaan tulisi siis samalla ottaa mukaan niin Jokerit kuin myös Kiekko-Espoo ja nostaa heidät mukaan Liigaan, jolloin Liigan joukkuemäärä väliaikaisesti nousisi 15:sta joukkueesta 17:sta joukkueeseen.

Lisäksi Liigan tulisi tuulettaa omaa johtoa, sekä samalla omistajuutta ottamalla Liigajoukkueilta määräysvalta pois ja perustaa kokonaan uusi erillinen ja puolueeton hallintoelin johtamaan Liigaa ja seuroilla/joukkueilla olisi vain Liiga mandaatti/lisenssi sarjassa pelaamiseen ja yksi esimerkiksi kiertävä edustajapaikka päätöksiä tekevässä hallituksessa.

Sen jälkeen Liigan uuden hallinnon tulisi tehdä päätös siitä milloin tuo kyseinen kausi pelataan, jolloin joukkuemäärää karsitaan ottaen huomioon kuitenkin, että tuon kyseisen kauden tulisi olla 2-5 kauden jälkeen siitä, kun Jokerit ja Kiekko-Espoo ovat tulleet mukana Liigaan ja saaneet sen myötä reilun, sekä tasapuolisen asetelman kyseiseen kauteen lähdettäessä, minkä jälkeen joukkuemäärän karsinta tehtäisiin.

Toimenpiteitä putoavien seurojen/joukkueiden toiminnan turvaamiseksi

Samaan aikaan Liigan uuden hallinon tulisi pyrkiä neuvottelemaan esimerkiksi Suomen Jääkiekkoliiton kanssa olisivatko he valmiita perustamaan yhdessä Liigan kansaa uutta sarjaa mitä yhdessä johtaisivat ja mihin voitaisiin sitten tiputtaa Liigasta pois putoavat joukkueet tuon kyseisen kauden päätteeksi, kun Liigasta lopulta tiputettaisiin kylmästi viisi Liigan heikointa joukkuetta pois ja Liiga supistuisi 17:sta joukkueesta 12:sta joukkueeseen.

Samalla kaudella myös vastaavasti jääkiekkoliiton alaisesta sarjasta Mestiksestä nostettaisiin viisi parasta joukkuetta kyseiseen uuteen sarjaan mikä perustettaisiin Mestiksen rinnalle ja tämä uusisarja toimisi sitten myös jatkossa nousu sarjana Liigaan ottamalla Liigan ja uuden sarjan välille nousu-/tippumiskarsinnat samoin, kuin myös kyseisen uuden sarjan, sekä Mestiksen välille otettaisiin samalla käyttöön sarjojen välillä nousu/tippumiskarsinnat.

Miksi Liigan tulisi toimia edellä mainitulla tavalla ja miten asia olisi pitänyt hoitaa alunalkaen?

Liiga potee tällä hetkellä uskottavuusvajetta ja samalla imago, sekä Liigan kiinnostavuus on laskenut, mikä on seurausta juurikin siitä, kun seurat/joukkueet saivat päätäntävallan ja omistajuuden Liigassa näin ollen ajaen pääasiassa vain omaa etua sulkien silmät ja korvat ongelmilta mitkä olisi pitänyt korjata heti niiden tultua ilmi.

Miten tämä olisi voitu välttää?

Tämä olisi voitu välttää aikoinaan toimimalla heti alusta asti oikean ammattilaissarjan tavoin missä seurat/joukkueet eivät ole johtavassa eikä määräävässä asemassa sarjan asioista päätettäessä ja tästä syystä ei olisi pitänyt alun alkaenkaan Liigan omistusta antaa seurojen/joukkueiden käsiin, vaan olisi pitänyt luoda kokonaan uusi ulkopuoline toimija, joka olisi ottanut Liigan toiminnan ja pyörittämisen haltuun.

Kyseinen ulkopuolinen johtajisto olisi sitten koostunut monien eri yhteiskunta-alojen osaajista.

Mukaan johtamaan olisi pitänyt saada taloushallinnon, markkinoinnin, kansainvälisen yritystoiminnan ja kansainvälisen mediapuolen osaajia, sekä myös tietenkin jääkiekko- tai muun urheilusarjan sarjatoiminnan osaajia millä olisi ollut myös kansainvälisestä sarjatoiminnasta osaamista tai näkökulmaa miten sarjan toimintaa tulisi kehittää ja viedä eteenpäin saaden sarjasta entistäkin mielenkiintoisempi, sekä sen myötä taloudellisesti kasvava ja vahva brändi.

He olisivat sitten keskenään ottaneet Liigan toiminnan vastuulleen missä jokaisen eri osa-alueen osaajat olisivat ottaneet vastuulleen oman osa-alueensa toiminnot ja olisivat sen jälkeen tehneet yhteistyötä Liigan kehittämiseksi ja eteenpäin viemiseksi.

Tämän jälkeen Liigassa pelaavat joukkueet olisivat vain lunastaneet Liigalta franchising sopimuksen tai Liiga mandaatin, mikä olisi toiminut samalla Liigalisenssinä, minkä saamiseksi olisi määritelty selkeät tiukat reunaehdot ja sopimus olisi voimassa vain ehdot täyttämällä, sekä sopimuksista kiinni pitämällä sen aikaa, kun joukkue pystyy täyttämään Liigan sille määrittelemien sopimuksien ehdot tai karsintojen kautta pitämään oman Liigapaikan.

Mikäli seura/joukkue syystä tai toisesta ei täyttäisi ehtoja voisi silloin kyseiselle seuralle/joukkueelle antaa 1-2 kautta aikaa korjata asia ja mikäli siinä ajassa ei olisi onnistuttu korjaamaan asiaa joukkueen sopimus Liigan kanssa purettaisiin ja seura/joukkue tiputettaisiin pois Liigasta erikseen määriteltyyn sarjaan pelaamaan mistä olisi Liigan edustajat erikseen sopineet toisen sarjan kanssa.

Tuolloin alkuaikoina olisi myös pitänyt määrittää Liigaseuroille palkkakatto mikä perustuisi kunkin seuran/joukkueen kokonaisbudjettiin ja palkkakaton ylittämisestä olisi pitänyt määritellä tuntuvat sanktiot. Samalla sääntöihin olisi tullut kirjata tuolloin jo aikaisemmin esille tuotu pelaajien poismyymisen estävä pykälä, jolloin sarjan loppukauden pelit ei kärsisi ns. laatuvajetta pelaajamateriaalin takia.

Näkökulma mihin asiat olisi voineet johtaa

Mikäli Liiga olisi toiminut kuten edellä kirjoitetaan olisi se tänä päivänä mitä suuremmalla todennäköisyydellä yksi Euroopan vakaimmista ja seuratuimmista, sekä mielenkiitoa herättävistä sarjoista, eikä kamppailisi imago- tai uskottavuusongelmien parissa eikä katsojien mielenkiinnon hiipumisen kanssa kuten se tällä hetkellä tekee.

Edellä mainitut toimet näkyisi juurikin toisella tavalla siten, että tuote olisi mahdollisesti toimivampi, sekä kiinnostavampi ja mahdollisesti myös kansainvälisesti seuratumpi, jolloin sarja houkuttelisi katsomoihin enemmän yleisöä ja näin entistäkin useampana iltana voisi hallit olla loppuunmyytyjä.

Mielenkiitoisempi ja toimivampi sarja keräisi myös TV vastaanottimien ääreen illasta toiseen tuhansia katsojia per ottelu ja samalla se myös mahdollistaisi Liigapelien näkyvyyden myymisen kansainväliseen levitykseen paremmin mikä puolestaan kasvattaisi entisestään Liigan kiinnostavuutta ja näkyvyyttä mikä parantaisi Liigan imagoa, sekä uskottavuutta varteenotettavana ammattilaissarjana tuoden siinä sivussa Liigalle lisää pääomaa millä kehittää sarjaa.

Lopputulema

Liiga jo alun perin 2013 teki omaa sarjaa vahingoittavia ratkaisuja eivätkä ole sen jälkeen halunneet myöntää ongelmia vaan ovat pyrkineet lakaisemaan ne maton alle, minkä johdosta Liiga on ajanut itsensä umpikujaan ja mistä pois pääsemiseksi on Liigan uskallettava tehdä radikaaleja, sekä kipeitä toimenpiteitä pelastaakseen sarja katastrofin partaalta, mikä pahimmillaan voi johtaa lopulta koko Liigan romahtamiseen siitäkin huolimatta, että Tappara voitti CHL mestaruuden.

 

Urheilullisin terveisin

Urheilu pohtija

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *