Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Lainaa.com

Leijonien ensimmäinen peli

Leijonat aloittivat pelin USA:ta vastaan pirteästi ja hyvällä liikkeellä.

Peli oli tasaista ja viihdyttävää jääkiekkoa, minkä ei olisi pitänyt jättää ketään kylmäksi, mutta kuinka sitten kävikään TV:n välityksellä Tampereen Nokia Areenalla oli tunnelma vaisua eikä kannustusta kuulunut, kun vain hetkittäin ja nekin väkinäisiä tapatuksia tai kisojen areena isännän tai emännän yllyttämänä, jolloin hetken ajan kuului Suomi!, Suomi! huudot.

Leijonien ollessa ns. mankelissa ja USA:n pyörittäessä peliä nähtiin sitten kaiken kruunu, kun Taistele Suomi! tai Suomi! kannustus huutojen sijaan Nokia Areenalla kiersi aalto kuin hurraten USA:n pyöritykselle mikä lopulta oikeastaan kuvaa koko pelin kuvan.

Miksi näin on päässyt käymään eikä ole enää vanhaa kunnon kannustusta?

Niin tämä onkin hyvä kysymys ja vastaus onkin selkeä kuten edellisessä blogissani kerroin katsomoissa ei ole enää jääkiekkofaneja vaan siellä on yrityksiä viettämässä työhyvinvointipäivää tai vastaavaa ja tästä väestä suurin osa ja joissakin tapauksissa kaikki ovat tulleet katsomaan jääkiekkopeliä ensimmäistä kertaa eikä heillä ole mitään kosketuspintaa kannustamiseen ja heille huutaminen, sekä hurraaminen tuntuu olevan häpeä.

Tämä joukko erottuu isona massana Nokia Areenan katsomoissa missä kaikilla identtiset aivan uudet vaatteet päällä usein Leijonapaita missä firman nimi painettuna.

Tämä näky on teennäinen ja samalla kuin olisi tuotu ihmisiä täyttämään hallia, jotta näyttäisi siltä, että hallissa olisi yleisöä ja he huutavat vain ns. pyydettäessä.

Toinen ryhmä ovat ns. fanit, jotka ovat kyllä hyvin pukeutuneet jotkin ns. karnevaali asuihin ja toiset Leijonapaitaan, mutta he kannustamisen sijaan metsästävät TV kameroita joille poseerata ja ilveillä sen sijaan, että käyttäisivät tuon energian Leijonien kannustamiseen.

Leijonien peli

Leijonien avauspeli lupaili hyvää ja Leijonat hallitsikin ensimmäistä erää siirtyen myös pelissä 1-0 johtoon.

Toisessa erässä USA tulikin sitten peliin pienellä twistillä nimittäin vaihtaen peluutusrytmiä ja lisäämällä luistelua, sekä kamppailupelaamista millä se pääsi yllättämään Leijonat ja painamaan Leijonat kanveisiin tasoittaen pelin lukemiin 1-1.

Kolmannessa erässä USA jatkoi pelaamista omilla vahvuuksilla ja sai pidettyä Leijonat kurissa voittaen lopulta pelin ansaitusti lukemin 1-4.

Tämä kuvastaa oikeastaan hyvin myös katsomon edellä mainittua käyttäytymistä, sillä USA sai selkeästi myös lisää itseluottamusta siitä, kun halli ei elänyt kotijoukkueen ja Leijonien tukena.

Pelin Leijona onnistujat

Ensimmäisessä erässä Leijonien ykkös- ja kakkoskentällinen yhdessä neloskentän ja maalivahdin kanssa, mutta lopulta Leijonien onnistujat koko pelissä olivat maalivati Larmi ja Leijonien neloskenttä missä pelasivat Ahti Okasanen, Hannes Björninen ja Marko Anttila.

Tuo ketju oli ainut mikä pystyi pelaamaan koko pelin omalla tasollaan ja vastasi odotuksiin mitä heiltä kisoissa odotetaan.

Tappion jälkeen media ja fanit eivät ns. pettäneet

Tappion jälkeen media ja fanit ei tosiaankaan ns. pettäneet vaan päinvastoin.

Media kirjoittaa ja selostamo huutaa fanien kompatessa tämä on katastrofi, tämä on shokki Suomi ja Leijonat häviää USA:lle.

Myös mediassa kirjoitetaan ja fanit myös säestää vieressä ei voi olla totta hävitään ”nimettömälle” USA:n joukkueelle.

Siis mitä ihmettä eivätkö he seuraa lajia tai ymmärrä lajin nimeltä jääkiekko perus asioita ja tunne historiaa?

Juu ymmärrän sinänsä sen, että median pitää myydä juttuja ja saada klikkauksia artikkeleilleen, mutta tapa jolla se tehdään on seurauksensa ja ne eivät ole jääkiekon eikä Leijonien kannalta hyvä asia.

Osassa toimittajien kirjoituksissa myös näkyy tietämättömyys lajista ja sen perus asioista tai historiasta, sekä osalla myös sekin miten jääkiekko ei heitä oikeastaan kiinnosta, mutta kirjoittavat siitäkin huolimatta artikkelin mikä sitten on usein lajista tietämättömän muiden kokeneempien toimittajien komppaamista.

Miksi tappio ei ollut shokki tai muutakaan?

No ihan historiaa katsoessa USA on ollut aina hankala vastustaja Suomen Leijonille aktiivisen ja iholle tulevan pelitapansa vuoksi, mikä luo hankaluuksia Leijonien pelitavalle pelata jääkiekkoa.

Lisäksi ei USA:n joukkue nimetön eikä heikko ole vaikka siellä ei ns. nimimiehiä ja tähtiä pelaa, sillä USA:n joukkueessa pelaa 12 NHL pelaajaa ja 8 AHL pelaajaa, joiden lisäksi joukkueessa on 2 yliopistosarjan pelaajaa.

Tätä miettiessä voidaan sitten kysyä mitenkäs Suomen joukkue eikös se ole sitten nimetön, kun siellä pelaa ”vain” 5 NHL pelaajaa ja loput pelaavat Euroopassa.

Se, että meillä Suomessa toimittajat tai fanit eivät tunne ja tiedä pelaajia ei sano onko joukkue nimetön tai heikko, sillä Suomen Leijona miehistön pelaajia ei myöskään kovinkaan hyvin tunneta muissa maissa kuin missä he pelaavat ja tietysti Suomessa, joten ihan vain tätä vasten peilatessa Leijonat eivät hävinneet nimettömälle joukkueelle eikä myöskään heikommalle, sillä kaksinkamppailupelaamisessa Leijonat hävisivät tänään ison osan.

Miksi fanit ”eivät pettäneet”?

No fanit lähti jälleen yleisöpalstalle kirjoittamaan miten Marko Anttila ei kuulu kisoihin, kun ei tule tehoja ja miten Suomi voi hävitä median sanoman mukaan nimettömälle joukkueelle.

Kuinka kisat on jo hävitty ja väärät pelaajat pelaa kisoissa ym.

No hyvät fanit kuka on sanonut, että Suomen neloskenttä on tullut tekemään kisoihin pisteitä tai ratkaisemaan pelejä?

Ei kukaan ja se on teidän oma luomanne illuusio, sillä esimerkiksi Marko Anttila ei koskaan ole ollut mikään ison luokan maalintekijä vaan nimenomaan roolipelaaja, jonka rooli on rikkoa ja aiheuttaa harmia vastustajan pelaajille fyysisellä ja raastavalla pelitavallaan, sekä isolla koollaan ja ulottuvuudellaan.

Mietin myös miten jo nyt voidaan sanoa tämä turnaus on hävitty, kun vasta yksi peli on pelattuna ja pelejä vielä jäljellä, mutta ehkä he myös luovuttavat muulloinkin yhtä helposti vastoinkäymisten tullessa vastaan.

Mikäli kritiikkiä pitää antaa pitää se esittää enneminkin Suomen kolmoskentälle mikä haki koko pelin ajan itseään, mutta ei jaeta kritiikkiä nimittäin pelaajat ovat vasta hetken pelanneet yhdessä ja kuten aikaisemmissa kisoissa joukkue on sanonut tämä on matka mikä käydään askel askeleelta kohti huippua ja siellä olevaa kirkkainta palkintoa.

Miten pitäisi suhtauta

Ensinnäkin median edustajat ja varsinkin päätoimittajat voisi miettiä keiden antaa kirjoitta kisoista ja sen ovatko he miten hyvin tietoisia lajista vai kirjoittavatko vain fanina jolloin toimittajan ammattimaisuus jää pois vai onko kirjoittaja esimerkiksi enemmän kiintynyt toiseen lajiin ja nyt tarkoituksellisesti tahtoo tulla kirjoittamaan epäammattimaisesti julkaisuja koittaen vahingoittaa jääkiekkoa ja jääkiekkomaajoukkuetta kirjoituksillaan mitkä ovat vähätteleviä tai negatiivisia ilman tietoa laajemmalla katsonnalla.

Fanit on hyvä, että elää tunteella ja palolla mukana kisoissa, sekä Leijonien otteita seuratessa, mutta olisi hyvä avata ja avartaa katsontaa isommin koittaen ymmärtää enemmän lajin perusasioista ja lainalaisuuksista ym. voidakseen siten nähdä ja ymmärtää peliä paremmin.

Noiden auettua jääkiekon seuraaminen onkin jo sitten erittäin mielenkiitoista ja samalla aukeaa perinteisen yhden tason ”fanitaso” lisäksi monia tasoja joita seurata, jolloin myös ymmärtää erinäiset päätökset ja ratkaisut mitä valmennus, joukkueenjohto ja yksittäinen pelaaja tekee.

Silloin myös nopeasti huomaa miten pelaaja ei esimerkiksi ole sisällä joukkueen pelitavassa tai pelaa itsensä ulos pelistä ym. pieniä yksityiskohtia pelin sisällä ja sen ulkopuolella.

Terveiset niille negatiivisille faneilla

Mikäli mielestäsi jääkiekon MM-kisat ovat turhat tai et jostain syystä arvosta kisoja sinun ei tarvitse katsoa eikä seurata MM-kisoja ja voit hyvin seurata NHL palyoff otteluita tai mikä sitten sinua kiinnostaa, mutta turhat negatiiviset ja muut kisoja koskevat purkauksesi ei vie lajia eteenpäin.

Mikäli olet kiekkofani, niin tuolla käytöksellä pissit suoraan oman lajisi muroille ja näin myös omille muroillesi.

Joten mikäli sinua ei kisat kiinnosta ei silloin pitäisi kiinnostaa myöskään kisojen kommentoiminen.

Miten tästä eteenpäin edetään

Nyt vain jokainen leuka pois rinnasta ja ns. uutta matoa koukkuun, sillä lauantaina pelit jatkuvat Saksaa vastaan klo.20:20 ja pelit näkyvät C More Sport 1 ja MTV3 kanavalla tai C More palvelimella.

Aamulla vain heti sinivalkoista paitaa ja Leijonalogoa jälleen esille ja sitten illalla kannustamaan, sekä tukemaan Leijonat menestykseen.

Ja kyllä se on jälleen aika huutaa IHANAA LEIJONAT IHANAA!

 

Ystävällisin urheilullisin terveisin

Urheilupohtija

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *